hoofding schelle

Wedstrijdreglement Floriade 2017 

Art. 1  Er  wordt een bebloemingswedstrijd ingericht voor:

  1. De mooist met bloemen en planten versierde gevel, verdieping of balkon, zonder voortuin
  2. De mooist aangelegde voortuin met gevel, goed zichtbaar op de openbare weg (ingesloten bebouwing)
  3. De mooist aangelegde voortuin met gevel, goed zichtbaar op de openbare weg (halfopen bebouwing)
  4. De mooist aangelegde voortuin met gevel, goed zichtbaar op de openbare weg (open bebouwing)

Art. 2  De prijskamp is alleen voor particulieren.

Art. 3  Tijdens de beoordeling van de tuinen zullen extra punten gegeven worden aan het gebruik van bij-vriendelijke plantensoorten en het gebruik van inheemse planten, struiken en boomsoorten.
Meer informatie over het inrichten van een bij-vriendelijke tuin kan je terugvinden via https://www.natuurpunt.be/pagina/hoe-help-je-wilde-bijen-je-tuin. Er wordt tevens gevraagd om geen pesticiden te gebruiken. Dit mag je steeds aanduiden met een infobordje in je voortuin.
Meer informatie over het onderhouden van een pesticiden-vrije tuin kan je terugvinden via http://www.vmm.be/mijn-gifvrije-tuin/

Art. 4 Enkel levende flora mogen aangewend worden.

Art. 5 De bloemen- en plantenversieringen moeten van blijvende aard zijn en dienen goed te worden onderhouden gedurende de maanden mei, juni, juli, augustus en september. Tijdens deze periode zal de jury tweemaal een beoordeling maken van de deelnemende tuinen.

Art. 6 De deelnemers dienen zelf zorg te dragen voor de aanplantingen en dit op eigen risico.

Art. 7 Het college van burgemeester en schepenen duidt de leden van de jury aan. Deelnemers aan deze prijskamp kunnen nooit deel uitmaken van de jury. Er is ook geen beroep mogelijk tegen de beslissing van de jury.

Art. 8 Voor deze prijskamp is 8.500 euro aan prijzengeld voorzien. Deze prijzen worden aangeboden in de vorm van waardebonnen die exclusief in te ruilen zijn bij sponsorende handelaars. Deze sponsorende handelaars voorzien vrijwillig bijkomende waardebonnen die willekeurig worden toegekend aan de deelnemers, ongeacht hun score.

Art. 9 Het deelnemingsformulier wordt binnengebracht op het gemeentehuis uiterlijk 31 mei 2017 voorzien van uw  handtekening.

Art. 10 De deelname aan deze wedstrijd is kosteloos.