hoofding schelle

Wagen nodig? Gebruik er één van de gemeente! 

Heb je af en toe een (tweede) wagen nodig, maar heb je er geen? Dan is autodelen mogelijk de geknipte oplossing voor jou. Autodelen betekent dat verschillende personen of gezinnen om beurten gebruikmaken van één of meer gezamenlijke auto’s. Ook gemeente Schelle ziet de voordelen van autodelen in en vond het daarom hoog tijd om van start te gaan met een eigen autodeelproject.

Met een eigen autodeelproject promoot de gemeente Schelle duurzame mobiliteit. Daarom zal een wagen uit het eigen wagenpark ter beschikking gesteld worden van de inwoners. De wagen werd tot dusver enkel overdag gebruikt door het personeel, maar kan vanaf nu ook na de kantooruren en in het weekend gebruikt worden door de Schellenaars. Op die manier kan deze wagen optimaal gebruikt worden.

Praktisch
De auto (Peugeot Partner, bouwjaar 2005) kan ontleend worden op werkdagen tussen 17 uur en 7 uur en in het weekend van vrijdagmiddag 12 uur tot maandagmorgen 7 uur.

Wat moet je doen om deze wagen te gebruiken?

  • Om deel te nemen aan het autodeelsysteem dien je lid te worden van Autodelen.net. Dit kan door 10 euro over te schrijven op het rekeningnummer van Autodelen.net vzw: BE50 7340-1082-6118.
  • Je wordt gebruiker en kan de auto’s reserveren na ondertekening van de uitleenovereenkomst, betaling van een waarborg van 75 euro en voorlegging van een geldig rijbewijs. Alle chauffeurs van eenzelfde gezin moeten de overeenkomst ondertekenen en een geldig rijbewijs voorleggen.
  • Een rit reserveren, gebeurt via het online reserveringssysteem of bij de milieudienst van de gemeente.
  • Een rit kost 0,30 euro per kilometer en 1 euro per begonnen gebruiksuur
  • Tweemaandelijks ontvang je een factuur.

Neem contact op met de milieudienst van Schelle voor meer info en om je in te schrijven!
Verantwoordelijke: Liesbeth Van Thillo, 03 871 98 54, milieu@schelle.be