hoofding schelle

Alternatieve energie 

De energieprijzen blijven de laatste jaren stijgen. De energiebronnen die we gebruiken zijn niet hernieuwbare bronnen, wat wil zeggen dat ze ooit zullen verdwijnen. Door deze schaarste, zullen de energieprijzen ook de volgende jaren stijgen. Deze niet hernieuwbare energiebronnen zoals aardgas, stookolie, benzine, diesel, steenkool, ... zijn bovendien niet zo milieuvriendelijk. Met als gevolg dat onder andere de opwarming van de aarde hoog op alle politieke agenda’s staat.

Naast deze, meestal vervuilende, niet hernieuwbare energiebronnen, bestaan er gelukkig ook alternatieve energiebronnen. We kunnen immers ook energie halen uit de zon, de aarde, de wind, ... Praktische toepassingen voor particulieren zijn bijvoorbeeld zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, pelletketel en pelletkachel.

Inwoners kunnen bij de duurzaamheidsambtenaar terecht met vragen over hernieuwbare energiebronnen. De duurzaamheidsambtenaar kan eveneens advies geven over de individuele mogelijkheden rond alternatieve energie.

milieu@schelle.be

Algemeen nummer: 03 871 98 52
Wim Verlinden: 03 871 98 25
Fax: 03 870 36 06
E-mail: milieu@schelle.be