hoofding schelle

Zelf zaden oogsten, opschonen en bewaren 

Heel natuurlijk en fascinerend tegelijk is het in zaad laten komen van je vrijwillig niet geoogste groenten en/of kruiden. Als je deze zaadjes op de goede manier kan oogsten, opschonen, bewaren en ze het volgende seizoen terug zaait, ben je helemaal goed bezig!

Je bent dan ook zeker dat de variëteit het goed doet in jouw tuin. Tijdens deze interessante avond met spreekster Fleur Leroy kan je ook zelf geoogste zaden ruilen en/of meebrengen. Tijdens de pauze biedt het gemeentebestuur van Schelle een drankje aan.

- woensdag 25 april 2018 om 20 uur
- raadzaal gemeentehuis Schelle, eerste verdieping, Fabiolalaan 55
- 5 euro, leden Velt en Aerdborg 3 euro
- inschrijving is definitief na storting op BE 41 979 965 8877 10 van Velt Zuid-Antwerpen
- info: Francis Mertens - tel. 03 887 15 24
- organisatie: Velt Zuid-Antwerpen in samenwerking met Volkstuin Aerdborg en het gemeentebestuur van Schelle


Doe mee in het Repair Café! 

Repair Café Schelle is een initiatief van de milieuraad dat repareren promoot als alternatief voor weggooien, dat reparatiekennis wil behouden en dat - via het organiseren van repareerbijeenkomsten - de sociale cohesie in de buurt wil versterken.

De initiatiefnemers organiseren voor het eerst een Repair Café in het gemeentehuis van Schelle. Inwoners van de Rupelstreek kunnen hier naartoe komen met hun kapotte spullen, om die ter plaatse, samen met de aanwezige reparateurs, weer in orde te maken. Repair Café Schelle heeft nog ruimte voor meer handige vrijwilligers uit de buurt. Doe ook mee!

Repair Café Schelle zoekt buurtbewoners met verschillende vaardigheden om tijdens de Repair Café-bijeenkomsten aanwezig te zijn als reparatiedeskundige. We zoeken vooral mensen die handig zijn met: kleding/textiel, fietsen, elektrische apparaten, meubels/houten voorwerpen of andere ambachten. En die het leuk vinden om hun kennis te delen met buurtgenoten. 

Meer info: www.repaircafe.be.
Interesse? francismertens@hotmail.com of wim.verlinden@schelle.be