hoofding schelle

Doe mee in het Repair Café! 

Zaterdag 16 juni organiseert de Minaraad het eerste Repair Café in het gemeentehuis van Schelle. Elektriciens, naaisters, fietsenmakers en messenslijpers staan klaar om je te helpen bij alle mogelijke reparaties.

We gooien ontzettend veel weg. Ook voorwerpen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Francis Mertens, voorzitter Minaraad: ‘Bezoekers krijgen gereedschap en materiaal ter beschikking om, met hulp van deskundigen, hun kapotte spullen te repareren. Alles waar wat aan hapert - kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, servies, speelgoed - krijgt in het Repair Café een tweede leven.’

Samen afvalberg verkleinen
Via het Repair Café wordt waardevolle praktische kennis op een plezante manier overgedragen. Spullen hoeven niet weggegooid te worden, wat de grondstoffen en energie om nieuwe producten te maken beperkt. Door repareren te promoten, verkleint de Minaraad mee de afvalberg. Via het Repair Café komen buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact.

Francis Mertens: ‘Als je samen een fiets, een cd-speler of een broek repareerde, bekijk je die persoon anders wanneer je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Alle lagen van de bevolking worden bovendien betrokken en vormen zo een sociale mix.

En wie niets om te repareren heeft? Die kan ook een kop koffie of thee komen drinken en een handje toesteken.Na 16 juni wil de Minaraad meewerken aan de organisatie van een Repair Café in de Rupelstreek. Wil je als vrijwilliger mee je schouders zetten onder dit project? Neem dan ook zeker contact op,’ besluit
Francis enthousiast.

• zaterdag 16 juni 2018 van 14 tot 17 uur
• hal gemeentehuis, Fabiolalaan 55, Schelle
• gratis
• organisatie: Minaraad Schelle en gemeentebestuur Schelle, met de steun van Netwerk Bewust Verbruiken.
• info: francismertens@hotmail.com - 0484 50 03 56