hoofding schelle

Harmonium Art Museum 

Contactpersoon: Ben Roemendael, Provinciale Steenweg 24/7, 2627 Schelle
Tel: 03 887 61 97
Gsm: 0497 50 83 50
E-mail:  harmonium.art@skynet.be
Website: www.harmoniummuseum.centerall.com
Lokaal: voormalige kerk OLV, Volksstraat 55, 2830 Klein-Willebroek

Werking

Het harmoniummuseum is het enige echte museum, in Vlaanderen en in ons land, uitsluitend gewijd aan het harmonium. Meer dan 80 harmoniums uit de 18de en 19de eeuw maken deel uit van de verzameling. Allen werden deskundig gerestaureerd door stichter Ben Roemendael. Voormalig fotograaf in Schelle. Het museum wordt bestuurd door VZW Scelliana gevestigd in Schelle. Het begon in Huize Scelliana in de Dendermondestraat, maar na te klein werd het museum overgebracht naar de voormalige kerk OLV. in Klein-Willebroek.

Meer info op de website van het museum.

Het museum is open van 1 april tot einde september ieder zaterdag en zondag van 13 tot 18 uur. Toegang: vrije bijdrage.
Wij ontvangen ook graag groepen, vanaf 10 personen, tijdens de weekdagen met rondleiding en demo, maar uitsluitend na afspraak via telefoon en bevestiging via e-mail.

Weetjes

  • Jaarlijks een Lenteconcert rond 21 maart en een Herfstconcert rond 21 september
  • Ook in september eerste weekend, Bevrijdingsfeesten, 2de weekend deelname aan Open Monumentendag en 3de weekend zoals gemeld op zondag Herfst- en Verjaardagsconcert met gerenommeerde organisten 
  • In 2014 vieren wij het 25 jarig bestaan van de vereniging met een speciaal concert. Lid worden kan ook, vraag inlichtingen. 

Ook in september eerste weekend, Bevrijdingsfeesten, 2de weekend deelname aan Open Monumentendag en 3de weekend zoals gemeld op zondag Herfst- en Verjaardagsconcert met gerenommeerde organisten.  , 2de weekend deelname aan Open Monumentendag en 3de weekend zoal