hoofding schelle

PWA wordt wijk-werken 

Vanaf 1 januari 2018 wordt PWA omgevormd tot ‘wijk-werken’. Dat is een beslissing van de Vlaamse Regering en concreet betekent het dat VDAB, samen met heel wat steden en gemeenten, voortaan dit ‘wijk-werken’ organiseert.

Geef eens ervaring cadeau
Met het ‘wijk-werken’ gaan heel wat werkzoekenden aan de slag in scholen, in verenigingen, bij de gemeente of in land- en tuinbouwbedrijven. Maar ook bij veel mensen thuis helpen ze vaak enkele uren per week om extra werkervaring op te doen. Deze ervaring is voor veel werkzoekenden goud waard: dit is immers een stap in hun zoektocht naar een duurzame job.

Er zijn veel activiteiten mogelijk
Via ‘wijk-werken’ laat je verschillende soorten opdrachten uitvoeren. Of het nu gaat over het gras afrijden bij je thuis of over de kinderopvang of de busbegeleiding in je school: met ‘wijk-werken’ kan dit allemaal. En zelfs wie af en toe gebruik wil maken van een parkingwachter of logistieke hulp bij events, doet beroep op een ‘wijk-werker’.
Bij je registratie krijg je een overzicht van alle activiteiten die mogelijk zijn in jouw gemeente.

Uniforme aanpak in heel Vlaanderen
De samenwerking tussen steden en gemeenten én VDAB zorgt voor een duidelijke en vereenvoudigde administratie. Vanaf nu betaal je één vaste prijs die geldt voor alle ‘wijk-werk’-activiteiten in je regio.

Alle info op vdab.be/wijk-werken


Horeca Vlaanderen lanceerde het nieuwe opleidingsaanbod van de Horeca Academie 

U bent een horeca-ondernemer met passie voor uw zaak? U houdt ervan om nieuwe kennis op te doen en andere horeca-ondernemers te ontmoeten? Dan is er goed nieuws, want Horeca Vlaanderen lanceerde onlangs het nieuwe opleidingsaanbod van de Horeca Academie, met steun van de Vlaamse overheid en Metro Cash&Carry. Verspreid over heel Vlaanderen brengen we kosteloze, kwaliteitsvolle opleidingen voor horeca-ondernemers. Met deze opleidingen willen we het ondernemerschap in de sector ondersteunen en  versterken.

In het najaar van 2017 bieden we zeven opleidingen aan. Voor elke ondernemer wat wils dus!

1/ Licht uw onderneming door, met tips en tricks voor uitbaters van eetgelegenheden

2/ Arbeidsrecht voor horeca, waarbij de sociale wetgeving uit de doeken wordt gedaan

3/ Horeca gaat digitaal: een expert loodst u doorheen de do’s en don’ts van uw sociale media, website en wifi

4/ Kostprijsberekening van dranken, met nadruk op de rendabiliteit van uw drankenkaart

5/ Contracten en onderhandelingstechnieken, waarbij we u tools aanreiken om tot betere afspraken te komen

6/ Pakketreisrichtlijn voor logies: informatiesessie over de nieuwe wetgeving voor logiesuitbaters die naast de overnachting ook andere diensten verkopen

7/ Hoe omgaan met klanten met voedselintoleranties, met een focus op gluten- en lactose-intolerantie

Alle informatie vindt u op www.horecavlaanderen.be/academie-opleidingen  Via deze pagina kan u zich ook inschrijven. We kijken er alvast naar uit u te verwelkomen op een van onze opleidingen. Hebt u nog vragen? Stel ze dan via info@horeca.be of via 02 213 40 10.